menu icon

visual triangle
Czech We are sorry, but the blog is currently available only in czech language.
Blog article image

Pracujete do noci? Měli byste tomuto věnovat pozornost.

Snižte účinky tzv. "modrého světla". Toto světlo se v poslední době dostalo do povědomí díky svému negativnímu vlivu na člověka. Světlo produkují obrazovky televizorů, notebooků a mobilních telefonů.

Aby se vám lépe pracovalo i v noci nebo ve tmavé místnosti. Je tady aplikace f.lux. Automaticky, podobně jako v nové verzi iOS, vám bude snižovat vyzařování tzv. modrého světla. Modré světlo produkují všechny obrazovky televizorů, notebooků a mobilních telefonů.

O tomto světle se vedou spekulace, že se nepříznivě odráží na fázích spánku člověka. V extrémních případech může mít i vliv na rakovinové bujení. Aplikace f.lux na principu zobrazení teplejších barev toto škodlivé světlo alespoň částečně eliminuje a mělo by vám pomoci lépe usínat bez narušení spánkových fází. Fáze spánku jsou klíčové pro regeneraci těla i mysli. Jestli tato aplikace opravdu pomáhá nyní zkoušíme v našem týmu a rádi se s vámi o výsledek podělíme.

V případě, že používáte mobilní telefon a notebook až do pozdějších večerních hodin, bude tato aplikace zajímavá alespoň na zkoušku.

Majitelé iPhonů si mohou provést aktualizaci na nejnovější iOS 9.3, kde Apple aplikoval stejný princip do svého operačního systému.

Vyzkoušejte appku f.lux také - f.lux ke stažení (Mac, Windows)