menu icon

visual triangle
Blog article image

Tipy na mobilní aplikace - prakticky a produktivně

V dnešní době máme k dispozici téměř nekonečné množství mobilních aplikací, ale které z nich jsou skutečně užitečné pro naše každodenní potřeby? Připravili jsme pro vás seznam těch nejlepších mobilních aplikací, které by vám v telefonu určitě neměly chybět, aplikace pro vyšší produktivitu a také automatizaci společně se zkratkami, které vám ušetří čas při práci s telefonem.

Pokud hledáte nové a užitečné aplikace na mobil, nechte se inspirovat těmito tipy.

 

Užitečné aplikace obecně

Věrnostní kartičky

Věrnostní kartičky jsou dnes již běžnou součástí našich životů, kdy se snažíme získat výhody a slevy od různých obchodníků. Bohužel, nosit je v peněžence může být nepohodlné a mobilní aplikace od jednotlivých obchodů rozšiřují již tak vysoký počet aplikací v našich telefonech.

Řešením může být aplikace do mobilu, která nám umožní ukládat všechny naše věrnostní karty na jednom místě.

 
Aplikace Platforma Klíčové vlastnosti a zajímavosti
Pass4U Android, iOS Univerzální aplikace obsahuje celou řadu šablon pro ukládání nejrůznějších kartiček. Pro platformu iOS má také speciální vlastnost, kdy můžete nahrané karty přidávat do nativní aplikace Apple Wallet. K nim následně získáte rychlý přístup dvojitým stisknutím postranního tlačítka telefonu.
Stocard Android, iOS Je velmi povedenou a uživatelsky přívětivou aplikací k ukládání věrnostních karet a slevových kupónů. Nabízí také funkce jako například hlídání platnosti karty, přidávání nových karet a možnost sdílení karet s vaší rodinou.

 

Věděli jste, že v roce 2020 měl průměrný uživatel smartphonu nainstalováno 40 aplikací? (Údaj zahrnuje průměr z celého světa). V roce 2024 můžete již využívat také aplikaci místo občanky a plné moci.

 

Ovládněte každý jazyk

Aplikace pro překlad jazyků jsou neocenitelným nástrojem pro cestování nebo komunikaci s lidmi v cizím jazyce. Mobilní telefony nám umožňují snadno a rychle přeložit texty, pojďme se podívat na některé z nich.

Aplikace Platforma Klíčové vlastnosti a zajímavosti
Google Překladač Android, iOS Google Překladač patří mezi nejpopulárnější aplikace pro překlad jazyků. Díky využití mikrofonu v zařízení můžete snadno a rychle vést konverzaci v cizím jazyce a to poměrně plynule.
DeepL Android, iOS Aplikaci DeepL využívá pro překlady do cizích jazyků umělou inteligenci. Její výsledky jsou díky tomu vynikající.
Grammarly Android, iOS Grammarly v mobilním telefonu oceníte jako variantu klávesnice, která při psaní kontroluje gramatiku, pravopis a interpunkci. Fungovat vám bude když píšete v jakémkoliv textovém poli, včetně zpráv, e-mailů apod.

 

Další užitečnou funkcí aplikace Google Překladač je možnost použít fotoaparát k překladu textů v reálném čase. Stačí namířit telefon na text, například na menu v restauraci nebo informační ceduli, a okamžitě uvidíte překlad do svého jazyka na obrazovce telefonu. Tato funkce je obzvláště užitečná, když cestujete do zemí s jazykem, kterému nerozumíte, a chcete si snadno přeložit informace z okolí. S touto funkcí můžete snadno objevovat a prozkoumávat nová místa bez obav z nepochopení jazyka.

 


Hledáte vývojáře pro vlastní aplikaci?  Zašlete nám poptávku


 

Další aplikace

Aplikace Platforma Klíčové vlastnosti a zajímavosti
Aplikace Google Android, iOS Google a jeho užitečná aplikace do telefonu umožňuje rychlé a snadné vyhledávání na internetu. Co rozhodně ocení nejeden uživatel, je funkce hledání podle obrázků za pomocí fotoaparátu. Snadno tak můžeme získat informace o předmětech, které máme kolem sebe. Stačí namířit fotoaparát telefonu na předmět a aplikace Google provede vyhledávání na základě obrázku.
Google Maps Android, iOS Další aplikace pro chytrý mobil z dílny Google, je zaměřena na mapy a navigaci. Mezi ty nejzajímavější funkce patří možnost plánování cest a sledování dopravní situace. Využít lze velké množství druhů přepravy, jako jsou autobusy, vlaky nebo dokonce sdílené jízdy a půjčení kol.
Shazam Android, iOS Tato aplikace umožňuje snadno a rychle identifikovat skladby a umělce, které právě posloucháte. Stačí pouze spustit aplikaci a nechat ji "poslouchat" hudbu kolem vás. Shazam pak během několika sekund identifikuje píseň a nabídne vám informace o skladbě, umělci, albu a také texty.

 

Produktivita

Existuje mnoho aplikací, které mohou pomoci zvýšit produktivitu a efektivitu práce. Mezi takové aplikace patří například aplikace pro správu času, poznámek a e-mailových klientů. Správný výběr těchto aplikací může být klíčem k úspěšnému zvládnutí pracovních úkolů. Představme si několik skvělých zástupců této kategorie.

Kalendář

Kalendářové aplikace pro mobil jsou velmi užitečné pro organizaci našeho života a plánování času. Pomáhají nám připomenout důležité termíny, schůzky, události a další aktivity, ať už jsme v práci nebo soukromě.

Aplikace Platforma Klíčové vlastnosti a zajímavosti
Google Kalendář Android, iOS Aplikace do telefonu Google Kalendář má hned několik zajímavostí. Například umí automaticky přidávat události z e-mailů. Další zajímavostí je možnost vytvářet sdílené kalendáře s rodinou, přáteli nebo kolegy. Celkově je aplikace uživatelsky přívětivá a skvěle se ovládá.
Apple Kalendář iOS Apple Kalendář dominuje svou integrací s funkcí Siri, což umožňuje uživatelům snadno plánovat schůzky a události hlasovými příkazy. Další vychytávkou je "Time to Leave", která upozorňuje uživatele na to, kdy musí vyrazit, aby dorazil včas na svou další schůzku vzhledem k aktuální dopravě. Stejně jako Google Kalendář také umožňuje vytvářet kalendáře pro různé účely, například osobní a pracovní, a snadno mezi nimi přepínat.

 

Emaily

Emailové aplikace jsou důležitým nástrojem pro komunikaci a organizaci práce. Ty nejlepší emailové aplikace nabízejí mnoho užitečných funkcí. Kteří zástupci této kategorie vítězí u vás?

Aplikace Platforma Klíčové vlastnosti a zajímavosti
Gmail Android, iOS Disponuje funkcí, která automaticky kategorizuje e-maily do různých složek, jako jsou sociální sítě, reklamy, aktualizace a další. Tímto způsobem se snadno zbavíte zbytečných zpráv a udržíte si přehled o tom co je důležité. Gmail také umožňuje snadné napojení na další aplikace, jako jsou Google Dokumenty, Kalendář nebo Google Disk. Další užitečnou funkcí je možnost plánování odeslání e-mailů, což umožnuje napsat e-mail v předstihu a nechat ho odeslat až ve stanovený čas.
Apple Mail iOS Aplikace Apple Mail je nativní emailový klient pro operační systémy iOS a macOS. Jeho dominantou je především snadné nastavení a integrace s ostatními aplikacemi od Apple, jako je Kalendář nebo Kontakty. V neposlední řadě, Apple Mail nabízí i možnost spravovat více emailových účtů v jedné aplikaci. Můžete tak snadno přepínat mezi různými účty a organizovat své zprávy na jednom místě.
Spark Mail Android, iOS Spark je multiplatformní emailový klient. Zajímavou funkcí je možnost nastavení upozornění na přečtení emailu. Spark také nabízí snadné organizování emailů do různých složek a možnost odesílání emailů s časovým zpožděním. Navíc se Spark integruje s řadou dalších aplikací, jako jsou Evernote, Trello nebo Dropbox.

 

Poznámky

Aplikace na poznámky jsou velmi užitečným nástrojem pro organizaci a ukládání informací. Rozhodně se vyplatí mít některou z aplikací na vašem mobilu a používat ji.

Aplikace Platforma Klíčové vlastnosti a zajímavosti
Notion Android, iOS Notion je velmi výkonná a všestranná aplikace, která slouží k organizaci a sdílení poznámek, úkolů, projektů, dokumentů a mnoha dalších věcí. To co ji odlišuje od podobných aplikací je možnost vytvářet stránky a databáze, které mohou být dále propojeny a upravovány pomocí různých bloků jako jsou textové bloky, obrázky, seznamy, kalendáře a mnoho dalšího. Díky tomu můžete s Notion doslova vytvořit svůj vlastní systém pro správu celé společnosti.
Apple Poznámky iOS Apple Poznámky je aplikace pro poznámky dostupná na zařízeních s operačním systémem iOS a macOS. Umožňuje vytvářet, organizovat a sdílet poznámky. Zaujme svou jednoduchostí a intuitivním ovládáním, synchronizace mezi zařízeními pomocí iCloudu také potěší. Poznámky od Apple mají také možnost skenování dokumentů pomocí fotoaparátu a jejich automatická konverze do čitelného textového formátu. A pokud používáte iPad společně s Apple Pencil můžete psát a kreslit přímo do poznámek.
Evernote Android, iOS Evernote je již dlouho populární aplikací pro organizování poznámek, úkolů, plánů a dalších informací. Mezi její výhody patří velké množství funkcí pro organizaci a strukturování poznámek, jako jsou štítky, kategorie, poznámkové bloky, seznamy úkolů a mnoho dalšího. Evernote je také známý svou vysokou úrovní bezpečnosti a ochrany dat a nabízí možnosti pro sdílení poznámek s ostatními uživateli a spolupráci na projektech.

 


A jaká je vaše oblíbená aplikace?  Napište nám