Poradíme vám
Hledáte zkušené vývojáře softwaru?
To jsme my! Vyvíjíme mobilní a webové aplikace přes 12 let. Pojďme uskutečnit krátký telefonát či rovnou schůzku v jedné z našich kanceláří, to proběhne pochopitelně zdarma, rádi vás poznáme! Pokud už však máte jasnější představu, co má váš projekt obnášet, stačí vyplnit náš interaktivní formulář.
Zanechat kontakt Vyplnit formulář
menu icon

visual triangle
Blog article image

Vývojáři radí: Jak hodnotit nabídky a na co si dát pozor při podpisu smlouvy

← Máme toho víc

 

Zvolit vhodného dodavatele softwarového řešení není jednoduché rozhodnutí. To platí především v případě, když takového dodavatele vybíráte poprvé.

V prvních dvou článcích jsme vám poskytli základní vhled do procesu vývoje mobilní aplikace a naznačili, jaké otázky by pro vás měly být klíčové. V poslední fázi se podíváme na to, jak se z nabídky může stát úspěšná spolupráce.

 

 

Vyhodnocení nabídek

Závěrečné vyhodnocení a rozhodování o vítězném dodavateli bude tou nejnáročnější částí. Pokud požadujete kvalitně odvedenou práci, nerozhodujte se pouze na základě ceny. 

Pravděpodobně získáte velmi rozdílné nabídky ve všech možných cenových hladinách. Pokud se setkáte s takovým rozsahem, stane se vám to nejčastěji v případě, kdy není zadání detailní nebo v něm jsou otevřené otázky. Vývojář si tímto jistí svá rizika přidáním rezervy projektu.

Zkušení programátoři stojí vývojové společnosti značnou část mzdových nákladů. Zároveň je potřeba si uvědomit, že i vedení procesů během projektů zabere podstatnou část nákladů. Právě procesy jsou to, po čem je dobré se dívat a ptát se, zajistí totiž hladký průběh projektu.

Metodika vedení projektu je na samostatný článek, nejčastěji se však můžete setkat s agilním přístupem a přístupem fix time - fix price. Agilní varianta je vhodná pro větší projekty, u kterých není z jakéhokoliv důvodu možné se zabývat detailním zadáním.

V neposlední řadě je potřeba dbát na osobní pocit, vývoj softwaru jakéhokoliv druhu vyžaduje četnou komunikaci a tak je důležité, aby se vám i s druhou stranou komunikovalo co nejlépe.

 

Uzavření spolupráce

Výběrem vítězného dodavatele práce teprve začíná. Základem je smlouva postavená pro konkrétní případ. Každý správný dodavatel by měl mít k dispozici svůj vzor, který je možné doladit právě pro danou spolupráci.

Smlouva by měla obsahovat domluvené ceny z nabídky, základní zadání (ideálně, když je dostupné, tak i detailní zadání) a specifikaci. Podstatnou částí je také harmonogram a platební podmínky.

Proces ladění smlouvy může zabrat zabrat jednotky dnů, je však důležitým krokem pro obě strany v celém průběhu projektu.

 

Podpořte svůj projekt mobilní aplikací

Téma zakázkového vývoje je velmi rozsáhlé a samotný proces se bude lišit případ od případu. Snažili jsme se však do našich článků vložit ty nejpodstatnější informace, se kterými se nejspíše setkáte.

Věříme, že máte bližší představu o tom, co všechno si připravit a na co myslet, než do procesu vývoje naskočíte. Rádi pomůžeme i s vaší vizí. Neváhejte, napište nám nebo na sebe zanechte kontakt a zahajte tím první krok ve zrodu vaší vlastní mobilní aplikace.

Přejeme vám úspěšné mobilní projekty.

 

 

← Máme toho víc