menu icon

visual triangle
Czech We are sorry, but the blog is currently available only in czech language.
Blog article image

Aipoly, umělá inteligence v akci

Aipoly je nový technologický startup, který vytvořil skvělou aplikaci. Má pomáhat nevidomým lidem při rozpoznávání objektů v běžném životě.

Při vývoji aplikace si dali opravdu záležet. Pracuje totiž na principu umělých neuronových sítí a rozšířené reality pomocí fotoaparátu. V tomto klíčovém spojení představuje aplikace skutečně efektivní nástroj.

Neuron je nervová buňka, díky které dokážeme zpracovávat informace z okolí a odpovídajícím způsobem na ně reagovat. Tato biologická neuronová buňka byla také předlohou pro ty umělé.

Aipoly, umělá inteligence v akci
Aipoly, umělá inteligence v akci - odpadkový koš
Aipoly, umělá inteligence v akci - květina

 

Aplikace funguje jednoduše: namíříte fotoaparát na objekt před vámi, Aipoly jej rozezná a přečte, na co se díváte. Navíc dokáže rozpoznat i barevné odstíny.

Jedná se zatím o betaverzi, proto aplikace zvládne především obecné předměty. I přesto patří vývojářům velké uznání, protože Aipoly pracuje ukázkově.

Představte si! Co vše lze s mobilními aplikacemi do budoucna i nyní vytvořit. V jakém sektoru lze mobilní aplikace využít? Pokud konkrétně tento startup uspěje a dovede rozeznávat různé věci, je možné úspěšně rozšířit databázi známých předmětů, digitální nakupování, digitální prodej. Za pomocí jednoduché myšlenky lze vytvořit vlastní odvětví ve kterém je právě ta budoucnost.

Aipoly, umělá inteligence v akci - květináč
Aipoly, umělá inteligence v akci - meloun

 

Aplikaci si můžete vyzkoušet pro iOSAndroid na stránkách www.aipoly.com