menu icon

visual triangle
Czech We are sorry, but the blog is currently available only in czech language.
Blog article image

Apple Watch!

Hodinky, které můžete spojit se svým iPhonem a používat je doslova jako prodlouženou ruku svého telefonu. Je vidět, že akční filmy, jako legendární James Bond, prostě určují směr nových technologií.

První byl James Bond a pak přišel Google

Apple watch nejsou nějakou ojedinělou novinkou. Když pomineme zmiňovaného Jamese Bonda, který samozřejmě měl "chytré" hodinky jako první. S touto novinkou na trh přišel poprvé Google se svými Android Wear.

Bohužel Google a poté další výrobci příliš neinvestovali do propagace této novinky a tak se jejich uvedení setkalo s vlažným přivítáním na trhu. Dnes o tom ani nevíme a na trhu jsou desítky známých výrobců, kteří produkují hodinky pro Android zařízení.

Apple to hold umí a ostatni jen… Koukají?

Apple sice nepřišel jako první, ale jako vždy díky svému marketingu a proslulé značce opět slízne smetanu. Abychom mu nekřivdili, šel na to trochu jinak. Právem se tak stávají Apple Watch, zatím nejlepšími hodinkami, které si můžete k chytrému telefonu pořídit.

Jak to zase udělal?

Vzal to od lesa. Zaměřil se na tu hlavní věc: zpracovaní a použité materiály. Nerezová ocel, safírové sklo, magnetické pásky, zlato. Ne ne, žádný laciný plast tu nehledejte. Samo o sobě by kvalitní zpracování možná stačilo, ale Apple šel ještě dál.

Do hodinek implementoval senzory, které dokáží monitorovat vaše životní funkce. A tím tomu nasadil bezkonkureční korunku. Měřit si tak můžete svůj tep při sportu nebo ho dokonce sdílet. Tomu říkáme zajímavé vychytávky.

Nám se tento koncept zalíbil a rozhodli jsme se, že hodinky vyzkoušíme, a protože jsme vývojáři tělem i duší, naučíme se pro ně vyvíjet aplikace.

První začátky a počáteční vystřízlivění

Čekali jsme, že to bude podobné jako programování pro iOS. Kupodivu je systém a programovaní pro ně velmi odlišné. Chtělo to trochu cviku. Nyní máme již vyškolené vývojáře, kteří hodinkám rozumí a jsou připraveni pro ně vyvíjet.

Apple Watch a mobilní aplikace
 

Do kanceláře nám dorazili hodinky z edice sport bílé barvy. Nosí se velmi pohodlně a rychle si na ně zvyknete. Podrobnější recenzi hodinek vám přineseme později.

Apple Watch přinášejí na trh svěží vánek, který ma šanci s postupem času zesílit v pořádnou vichřici. Nezůstávejte pozadu v moderních technologiích a nabídněte svým zákazníkům podporu aplikací i pro Apple Watch. Tato investice se vám určitě vyplatí, když budete mezi prvními!

Máte nějaké nápady na aplikace pro Apple Watch? Jste uživateli hodinek a něco vám v nich chybí? Ozvěte se nám a podělte se o své zkušenosti a nápady na jejich vylepšení díky aplikacím.

Těšíme se na vaše nápady.