menu icon

visual triangle
Czech We are sorry, but the blog is currently available only in czech language.
Blog article image

ARKit pro iOS 11, řekněte ano virtuální realitě

Již letos na podzim se uživatelé iPhonů a iPadů dočkají nové verze operačního systému iOS. Apple se skutečně snaží a nabídne velmi očekávané novinky. To vše s pořadovou číslovkou 11.​

Vedle velkého množství novinek a vylepšení, které iOS 11 přináší, očekáváme novou technologii. Jedná se o virtuální realitu, přesněji řečeno rozšířenou realitu. Apple tento tzv. ARKit představil na své konferenci WWDC letos v červnu. Za pomoci této technologie, je možné například skrze fotoaparát umístit virtuální objekty do prostoru a dále s nimi pracovat.





Největší výhodou je jednoduchost, se kterou mohou vývojáři rozšířenou realitu použít. Apple si dal práci s odladěním a fungovat by ARKit měl naprosto bezchybně. Již na podzim tedy mohou vývojáři využít potenciál rozšířené reality naplno.

To přináší příležitosti pro vznik nových mobilních aplikací. Meze se zde prakticky nekladou, uspěje ten, kdo dokáže rozšířenou realitu začlenit do běžného života a přinést tak skutečný užitek.

Andrew Hart, vývojář který si aktivně s ARKitem hraje, publikoval na svém Twitteru několik ukázek. Jako užitečné využití se jeví navigace, která pracuje s rozšířenou realitou.

Jak funguje rozšířená realita v praxi se můžete podívat ve videu pod článkem.

A co dále Apple představí za novinky v iOS 11?