menu icon

visual triangle
Czech We are sorry, but the blog is currently available only in czech language.
Blog article image

Rok 2016 nabízí příležitosti v mobilním vývoji

Jaké jsou očekávané trendy pro rok 2016? Rozhodně to bude, co do technologického pokroku, zajímavý a přínosný rok.

Jak obstojí v novém roce trh mobilních aplikací? Podívejte se s námi, na co byste se měli zaměřit, aby vám neujel vlak. Toto odvětví pro vás může znamenat novou příležitost podnikání, zvýšení prestiže vaší značky nebo navýšení příjmů a efektivity.

Statistika jako argument

Nejlepším faktorem pro rozhodování jsou statistiky a jejich vývoj v čase. Rozeberme si několik čísel z předcházejících let.

Počet uživatelů chytrých telefonů se navyšuje. Dle statistik již v roce 2014 došlo k protnutí pomyslného bodu v počtu uživatelů chytré zařízení vs. klasický počítač. Křivka závratně roste a přerůstá tzv. desktopová zařízení.

Počet uživatelů chytrých telefonů vs. klasickým počítačům
Statistika chování na mobilních zařízení v populaci

 

Tato jednoduchá statistika nám ukazuje jednoznačný nástup trendu mobilních zařízení, který již nelze zastavit. Pravdivost si každý z nás může potvrdit v každodenním životě.

Například lidé čekající ve frontách, v MHD nebo čekárnách u lékaře. Tyto chvíle reprezentují oblibu většiny lidí v používání chytrých zařízení. Většinou tak unikají od nudné reality a krátí si čas. Co dělají, hledají o co se zajímají?

Využívají aplikace pro zábavu a volný čas, kontrolují emaily, pročítají internetové magazíny, objednávají si večeři, rezervují si kino a zjišťují další zajímavé informace. Tento čas v součtu vydá za několik hodin denně. Přestože žijeme v uspěchané době, trávíme čekáním více času, než si myslíme. Podívejme se na další statistiku.

  • Mobilní aplikace představují více než polovinu (52%) všeho času stráveného na digitálních médiích. Zdroj: Go-globe.com
  • 85% lidí preferují nativní mobilní aplikace než webové stránky. Zdroj: Search Engine Journal.com
  • 79% majitelů chytrých telefonů používají aplikace téměř každý den, říká se, že je použijí minimálně 26 dní v jednom měsíci. Zdroj: Imgzine.com
  • 42% všech mobilních tržeb u předních 500 obchodníků přichází ve prospěch tržeb z mobilních aplikací. Zdroj: Info.localytics.com

Aplikace stále na očích

Tento fakt je skvělou příležitostí, jak se prosadit. Dostanete se blíže svým potenciálním zákazníkům a zaujmete je na místě, kterému rádi věnují svůj čas. Rozjeďte také svou mobilní aplikaci.

Jednoduchá úvaha nahrává následující myšlence. Má-li uživatel k dispozici seznam aplikací ve svém chytrém telefonu a vy dokážete, aby v jeho seznamu byla i vaše aplikace, je pravděpodobné, že právě vaši aplikaci využije.

Této příležitosti se již chytají společnosti i jednotlivci ze širokého spektra oborů i zájmů.

Úspěšné projekty z loňského roku

Kam dál?

V dalším dílu se podrobněji podíváme na několik tipů, jak využít mobilní aplikaci ve svůj prospěch.

Dostaňte se do popředí také vy! Díky mobilní aplikaci, kterou mají vaši klienti ve svém zařízení, získáváte výhodu oproti své konkurenci. Domluvte si s námi schůzku!