menu icon

visual triangle
Czech We are sorry, but the blog is currently available only in czech language.
Blog article image

TOP 5 aplikací s nejlepší přihlašovací obrazovkou

Známe to všichni, dnes po nás chtějí registraci téměř na každém kroku. Pronásleduje nás všude od eshopů přes aplikace až po obchody s klasickou otázkou na pokladně: “Máte XYZ kartičku? Nemáte? A nechcete ji založit?”, "NE! Opravdu nechci, díky."

Pokud potřebujete ve své aplikaci využít registraci uživatelů, zaměřte se na to, aby uživatel prošel tímto procesem co nejrychleji a přesně věděl, co se bude dít.

U nejpoužívanějších aplikací si můžeme všimnout, že tyto zásady ve většině případedch dodržují a snaží se tomu dát ještě něco navíc.

Podívejme se společně na TOP 5 přihlašovacích obrazovek v mobilních aplikacích.

1. Spotify

Spotify má snad nejhezčí a nejzajímavější přihlašovací obrazovku, co jsem v poslední době viděl. Nejlepší je její jednoduchost a přehlednost. Pokud se rozhodujete registrovat, ukáže vám jednoduché důvody proč aplikaci používat.

Můžete si je pohodlně na jedné obrazovce projít a jakmile vás přesvědčí, není nic jednoduššího než stisknout vytvořit účet a jste tam. Do toho zajímavým způsobem na pozadí přehrává krásná videa a tím upoutá vaši pozornost.

Spotify přihlašovací obrazovka
Spotify přihlašovací obrazovka vše v jednom

 

2. Airbnb

Airbnb zaujme především svou čistotou a srozumitelností. Na výběr máte ze dvou možností, využít registraci přes Facebook, který v dnešní době máme téměř všichni, nebo skrze individuální účet zadáním jména a emailu.

Velké plus má i v tom, že se netají obchodními podmínkami a ihned z úvodní obrazovky na ně nabízí odkazy.

Airbnb přihlašovací obrazovka
Airbnb přihlašovací obrazovka mimo sociální sítě
Airbnb přihlašovací obrazovka mimo sociální sítě emailem

 

3. Letgo

Letgo sází na vaši zvědavost a tak vám při prvním spuštění nabídne seznam nejbližších nabídek k prodeji. Až poté, co si projdete nabídky, se můžete zaregistrovat pomocí Facebooku jedním stisknutím.

Jediné, co vás může obtěžovat, jsou povolení k používání aktuální polohy zařízení a souhlas s podmínkami používání služby.

Letgo přihlašovací obrazovka
Letgo přihlašovací obrazovka schválení
Letgo přihlašovací obrazovka bez registrace
Letgo přihlašovací obrazovka přihlášení pomocí Facebooku

 

4. Youradio

Youradio vás ihned po prvním spuštění vyzve k povolení zasílání notifikačních zpráv, poté vám nabídne důvody, proč aplikaci používat a teprve poté se můžete registrovat.

Proces je poněkud delší a řešen na více obrazovek. Co si ovšem zaslouží je pochvala za možnost prohlédnout si aplikaci i bez registrace.

Youradio přihlašovací obrazovka
Youradio přihlašovací obrazovka schválení
Youradio přihlašovací obrazovka Start

 

5. DámeJídlo.cz

Na posledním místě, ale s výborným výsledkem se umístila čistě česká aplikace od Dámejídlo.cz. Jejich aplikace obecně prošla kompletním faceliftem a vývojáře je potřeba pochválit za skvělou práci, kterou odvedli. Registrace je také na více obrazovek, ale dobrá motivace a případný hlad vám ji pomůže zdolat.

Nutno podotknout i skvělou práci marketingového oddělení, kdy při objednání z aplikace jste měli možnost získat kredity v hodnotě 100 Kč na další objednávku. Skvělá práce DámeJídlo!

DámeJídlo.cz přihlašovací obrazovka
DámeJídlo.cz přihlašovací obrazovka

 

Jak je vidět, nejsnadnější způsob registrace nových uživatelů je pomocí sociálních sítí. Prakticky zde dominují dvě sítě - Facebook a Google +.

Nejlépe umístěné aplikace v našem TOP 5 mají zároveň co nejjednoduší a nejrychlější způsob registrace.

Nepodceňujte svou přihlašovací obrazovku při vývoji své aplikace a zaměřte se na jednoduchost a účelnost.