menu icon

visual triangle
Blog article image

Na pivo jedině díky mobilní aplikaci!

Podíváme se na kloub a jednoduché aplikaci, díky které můžete rychle svolat své kamarády, třeba na pivo. V pár krocích odešlete pomocí aplikace seznam kamarádů s dotazem, zda s vámi někam vyrazí. Mají k dispozici přehled o čase, místě a dalších lidech, kteří jsou pozvaní.

Jedním kliknutím poté mohou potvrdit svou účast a přidat si ji do svého kalendáře v telefonu. Vy jako organizátor máte skvělý přehled o tom, kdo s akcí počítá nebo ne. Pokud se někdo k akci přidání nebo odmítne účast, upozorní vás notifikace, která se zobrazí ve stavové liště.

Aplikaci vydal pivovar Staropramen a mě osobně zaujala hlavně z toho důvodu, že mi jejich pivo chutná. Každopádně se nemusíte omezovat pouze na tuto značku, nebo hospody. Adresu můžete zadat klidně u vás doma.

Ovládání

Abyste mohli aplikaci plnohodnotně využít, musíte si do aplikace pozvat své kamarády, kteří si aplikaci také nainstalují, k dispozici je na platformy Android a iOS. Pozvánku pro přidání můžete rozeslat několika způsoby jako je SMS, E-mail, Twitter a Facebook. Aplikace vám v tom pomáhá tím, že například pro e-mail připraví obsah s odkazem na stažení aplikace přes web.

Po tomto úvodním kroku je vše již hračka. Označíte si přátelé, které chcete pozvat - tím vytvoříte akci a navolíte podrobnosti jako je datum konání, čas a místo. U místa konání je možné vložit i vlastní popis, ale musíte si vybrat buď vložit popis, nebo adresu, kombinace obou v tomto směru bohužel není možná.

Grafické zpracování také pomáhá orientaci v appce a je celkově zdařilé. Jedná se o produkt, který sponzoruje určitá značka za jasným účelem, tím je propagace jejich jména. Když se nad tímto faktem povznesete, může sloužit jako fajn utilita, kterou v případě potřeby použijete a pomůže vám ušetřit nějaký ten čas a možná i starosti.

Aplikace Pivo?!
Aplikace Pivo?!
Aplikace Pivo?!
Aplikace Pivo?!

 

Kdy a proč?

Aplikaci zřejmě použijete, když spěcháte a nemáte čas obvolávat kamarády a zjišťovat, zda mají čas a chuť na pivko. Po pár kliknutích máte vytvořenou akci a jen čekáte, kdo na ni zareaguje.

Hodnocení z vývojářského pohledu

Aplikace je skutečně jednoduchá a pro svůj účel, který má splnit a zábavnou formou ho také splňuje, je naprosto dostačující. U aplikace tohoto typu je nutné zapůsobit zajímavým grafickým zpracováním a klást důraz na ovládání.

Potěší funkce “swipování” mezi položkami horního menu i datumový a časový “pickr” v horizontálním směru při zakládání akce. Další výhodou pro jednoduché ovládání je podpora Google Maps API, kdy při vyplnění adresy vám aplikace napovídá relevantní místa. Vyhledávat místo je možné i podle názvu podniku (pokud je zavedené v Google Maps).

Výhody

  • Rychlý způsob jak zorganizovat akci
  • Jednoduché a jasné ovládání
  • Pěkná grafika
  • Notifikace

Nevýhody

  • Není možnost přidat samostatně vlastní poznámku

Z kategorie zábavy chystáme ve spolupráci s naším klientem vývoj mobilní aplikace, která sdružuje pravidla zajímavých her, které můžete použít při jakékoliv příležitosti s vašimi kamarády. Sledujte nás i nadále a dozvíte se více informací.