menu icon

visual triangle
Czech We are sorry, but the blog is currently available only in czech language.
Blog article image

Na pivo jedině díky mobilní aplikaci!

Podíváme se na kloub a jednoduché aplikaci, díky které můžete rychle svolat své kamarády, třeba na pivo. V pár krocích odešlete pomocí aplikace seznam kamarádů s dotazem, zda s vámi někam vyrazí. Mají k dispozici přehled o čase, místě a dalších lidech, kteří jsou pozvaní.

Jedním kliknutím poté mohou potvrdit svou účast a přidat si ji do svého kalendáře v telefonu. Vy jako organizátor máte skvělý přehled o tom, kdo s akcí počítá nebo ne. Pokud se někdo k akci přidání nebo odmítne účast, upozorní vás notifikace, která se zobrazí ve stavové liště.

Aplikaci vydal pivovar Staropramen a mě osobně zaujala hlavně z toho důvodu, že mi jejich pivo chutná. Každopádně se nemusíte omezovat pouze na tuto značku, nebo hospody. Adresu můžete zadat klidně u vás doma.

Ovládání

Abyste mohli aplikaci plnohodnotně využít, musíte si do aplikace pozvat své kamarády, kteří si aplikaci také nainstalují, k dispozici je na platformy Android a iOS. Pozvánku pro přidání můžete rozeslat několika způsoby jako je SMS, E-mail, Twitter a Facebook. Aplikace vám v tom pomáhá tím, že například pro e-mail připraví obsah s odkazem na stažení aplikace přes web.

Po tomto úvodním kroku je vše již hračka. Označíte si přátelé, které chcete pozvat - tím vytvoříte akci a navolíte podrobnosti jako je datum konání, čas a místo. U místa konání je možné vložit i vlastní popis, ale musíte si vybrat buď vložit popis, nebo adresu, kombinace obou v tomto směru bohužel není možná.

Grafické zpracování také pomáhá orientaci v appce a je celkově zdařilé. Jedná se o produkt, který sponzoruje určitá značka za jasným účelem, tím je propagace jejich jména. Když se nad tímto faktem povznesete, může sloužit jako fajn utilita, kterou v případě potřeby použijete a pomůže vám ušetřit nějaký ten čas a možná i starosti.

Aplikace Pivo?!
Aplikace Pivo?!
Aplikace Pivo?!
Aplikace Pivo?!

 

Kdy a proč?

Aplikaci zřejmě použijete, když spěcháte a nemáte čas obvolávat kamarády a zjišťovat, zda mají čas a chuť na pivko. Po pár kliknutích máte vytvořenou akci a jen čekáte, kdo na ni zareaguje.

Hodnocení z vývojářského pohledu

Aplikace je skutečně jednoduchá a pro svůj účel, který má splnit a zábavnou formou ho také splňuje, je naprosto dostačující. U aplikace tohoto typu je nutné zapůsobit zajímavým grafickým zpracováním a klást důraz na ovládání.

Potěší funkce “swipování” mezi položkami horního menu i datumový a časový “pickr” v horizontálním směru při zakládání akce. Další výhodou pro jednoduché ovládání je podpora Google Maps API, kdy při vyplnění adresy vám aplikace napovídá relevantní místa. Vyhledávat místo je možné i podle názvu podniku (pokud je zavedené v Google Maps).

Výhody

  • Rychlý způsob jak zorganizovat akci
  • Jednoduché a jasné ovládání
  • Pěkná grafika
  • Notifikace

Nevýhody

  • Není možnost přidat samostatně vlastní poznámku

Z kategorie zábavy chystáme ve spolupráci s naším klientem vývoj mobilní aplikace, která sdružuje pravidla zajímavých her, které můžete použít při jakékoliv příležitosti s vašimi kamarády. Sledujte nás i nadále a dozvíte se více informací.