menu icon

visual triangle
Czech We are sorry, but the blog is currently available only in czech language.
Blog article image

Marks & Spencer poprvé v černém

Dark Mode je jedna z hlavních novinek systému iOS 13, který globálně vyšel 19. září 2019. Jak v červnu tohoto roku Apple na své WWDC19 konferenci slíbil, tak se opravdu stalo a s aktualizací iOS 13 přichází velmi očekávané téma Dark Mode.

Jelikož sledujeme aktuální požadavky mobilních platforem, připravili jsme se na vydání nového systému a zajistili podporu klientských aplikací. Aktuálně, pár dní po oficiálním spuštění má aplikace Marks and Spencer věrnostní klub pro iOS podporu Dark Mode a všichni zákazníci společnosti Marks & Spencer tak mohou šetřit nejenom své finance díky aktuálním nabídkám v aplikaci, ale i své oči a baterii telefonu.

Jaké výhody Dark Mode opravdu představuje? Je slibována úspora baterie, lepší viditelnost pro uživatele s vyšší citlivostí na světlé barvy a hlavně přívětivost pro oči při použití telefonu ve tmě.

Z technického hlediska je Dark Mode možné využít pouze v iOS 13+, pro starší verze iOS není kompatibilní. Jaké zařízení podporuje nejnovější systém píšeme zde.

 

Marks & Spencer věrnostní klub
Mobilní aplikace představuje peněžní kupony, přehled nákupů a akcí na jednom místě. Jedná se o digitalizaci tištěných bonusových kupónů a speciálních nabídek. Z obchodního hlediska představuje aplikace významnou přidanou hodnotu v podobě nového marketingového kanálu s minimálními provozními náklady.

Aplikace je dostupná pro platformy Android a iOS. Více informací na webu Marks and Spencer.

 

Uživatel bude mít možnost si přepínat telefon mezi Light a Dark Modem, což následně ovlivní všechny aplikace, které jsou pro Dark Mode uzpůsobené. Apple optimalizoval všechny svoje aplikace. V případě aplikací třetích stran je nutné, aby vývojáři zajistili optimalizaci podle patřičných doporučení ze strany Apple. Při přepnutí mezi jednotlivými režimy dojde ke změně barvy aplikace za běhu, není tedy nutné aplikaci restartovat.

Z vývojářského hlediska se jedná o úpravu stávajících aplikací, které znamenají vydání nové verze podporující iOS 13. Lze předpokládat, že velké množství aplikací nebude ještě nějakou dobu optimalizováno.

 

 

Tento "temný" trend se rozmáhá nejenom pro uživatele iOS. Velcí hráči na trhu, jako je Google, přizpůsobují své aplikace tmavé variantě i pro Android.

Pár z nás má dilema, která varianta se nám líbí více. Jak vnímáte Dark Mode vy? Pociťujete změnu k lepšímu? Na našich sociálních sítích vedeme diskuzi na toto téma, budeme rádi, když nám napíšete svůj pohled.