menu icon

visual triangle
Czech We are sorry, but the blog is currently available only in czech language.
Updated 19.04.2021
Blog article image

HIT kariéra aneb veletrh pracovních příležitostí na FIM UHK

Rok 2021 v onlinu

I letos jsme se zúčastnili pracovního veletrhu na FIM UHK. Tentokrát to však bylo trošku netradičně, naši osobní přítomnost v prostorách fakulty jsme vyměnili za virtuální představení mluveným slovem.

Vzhledem k tomu, že pro naše klienty vyvíjíme software na míru, tak aby nepřišli zkrátka naši kolegové, pro ně tvoříme interní podcast. Tento rok se naši kolegové Jindřich s Václavem, kteří tento podcast zvaný DAMICAST připravují, rozhodli nahrát jeden díl speciálně pro tuto příležitost.

Jelikož jsou oba kolegové hrdými absolventy zmíněné fakulty, ve čtyřiceti minutách sdíleli své zkušenosti se studiem na FIM, přínosem studia v zahraničí či samotným přechodem do praxe. Mimo jiné se bavili i o projektech, které v DAMI vyvíjíme a které značně pomáhají svým uživatelům nebo šetří firemní náklady.

Těšíme se na příští rok a věříme, že bude možné se zúčastnit opět face to face.

HIT kariéra v roce 2020

V úterý 3. března 2020 jsme se zúčastnili veletrhu pracovních příležitostí HIT kariéra na FIM UHK (Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové).

Po roce jsme opět zavítali na modrou #fimuhk a byli tak součástí s dalšími více než 30 firmami z celé ČR tohoto tradičního pracovního veletrhu. Povídání si se studenty na téma nových technologií a pracovních možností nás prostě baví! Letos jsme měli přednášku na téma Tipy a triky pro vývoj softwaru.

Více informací o aktuálním ročníku se dočtete na oficiálních stránkách fakulty. Fotoreport z našeho pohledu jsme přinesli na DAMI Facebooku.

 

 


HIT kariéra v roce 2019

Jednalo se o naši premiéru, avšak už teď víme, že se příští rok moc rádi zúčastníme znovu, bavila nás totiž pozitivní atmosféra a myšlenkově otevření studenti. V letošním ročníku jsme byli součástí společně s dalšími 40 firmami z celé ČR.

Nejprve jsme studentům v rámci ranní přednášky představili téma "Jak zkrotit svět mobilními aplikacemi". Povídání nabídlo všem zúčastněným pohled na mobilní aplikace z jiného úhlu. Naznačili jsme, co obnáší nativní vývoj a jak dlouhý je to proces od prvotní myšlenky po samotnou distrubici. Mluvili jsme o technologických možnostech a ukázali rozšířenou realitu (AR) v praxi.

Po přednášce následoval volný program až do odpoledních hodin, kdy studenti procházeli a zajímali se o pracovní možnosti, které bychom jim mohli nabídnout. Rozdávali jsme úsměvy a připravili si pro všechny návštěvníky, kteří nás navštívili na stánku i drobné (sladké) odměny.

 

 

Krátké shrnutí o letošním ročníku veletrhu pracovních příležitostí představuje článek v telegrafu Fakulty informatiky a managementu UHK, ve kterém se také můžete dočíst, jaké byly naše další pocity z celé akce. Jak spolupráci s firmami a veletrh vnímá organizátorka akce, proděkanka Petra Poulová, si můžete přečíst v oficiální tiskové zprávě Univerzity Hradec Králové.

Více fotek z akce je možné nalézt na našem Facebooku nebo v oficiálním foto reportu FIM UHK. Podívejte se na krátké video zachycující HIT kariéru 2019 v #damidev podání.

 


Zdroj úvodní fotografie: Univerzita Hradec Králové